Servicii


Forari de mica, medie, si mare adancime pentru apa potabila, minerala si termala

Puturile de apa pot fi de doua tipuri: puturi de mica adâncime si puturi de mare adâncime. În cazul celor dintâi apa poate fi obtinuta foarte usor, dar impuritatile pot ajunge usor în lichid astfel încât exista un risc serios de contaminare. Pentru puturile de adâncime mare nu exista risc de contaminare, ele neavând impuritati organice.
Construirea de puturi forate de adâncime 30…200m, mecanizat, dupa tehnologie americana, foraj rotatic cu circulatie directa de fluid de foraj si echipate cu pompa submersibila, conducta de refulare, statie de tratare, rezervor si conducte ramificate de distributie.

Construirea acestor tipuri de puturi rezolva problema sursei de apa pentru comunitatile rurale si suburbane unde:
1. Resursele de suprafata nu pot fi captate si unde nu exista apa potabila în pânza freatica de suprafata;
2. Exista certitudinea ca sursa de apa se afla la o adâncime accesibila (nu mai mare de 200m);
3. Costul exploatarii surselor de suprafata este mult prea mare.

Aceasta solutie prezinta urmatoarele caracteristici si include urmatoarele componente
-put forat de adâncime, H=30…80 m,
-diametrul putului D=230mm,
-foraj mecanizat dupa tehnologie americana,
-foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj.

Tubajul este constituit din tuburi PVC speciale pentru puturi de apa, de culoare albastra, cu mufa, filet si garnitura cu dimensiunile 125×5,4mm ; 140×5,4mm ; 160×5,4mm.

Captarea apei se face pe adâncime, prin stratul acvifer si sub strat, cu 20 m de filtre SCREEN (tuburi speciale, cu fante cu g=0,3…0,5mm) si cu strat de filtraj de pietris margaritar cu granulatia g=3…5mm, în spatiul inelar dintre tub si putul forat, pe toata lungimea filtrelor SCREEN.
Instalatiile de foraj care utilizeaza principiul forajului mecanizat rotativ hidraulic clasic, cu circulatie directa de fluid de foraj, au în general urmatoarea componenta si functionare: Garnitura de prajini de foraj cu sapa de foraj atasata se roteste fiind antrenata mecanic de la un cap de foraj cu actionare mecanica de la un motor termic sau hidrostatica de la un motor hidrostatic lent. Introducerea si scoaterea unui pas de prajina de foraj se face secvential, pas cu pas, prin blocarea garniturii de prajini la podul sondei într-o broasca cu pene si o furca speciala care intra în locasul frezat de blocaj al prajinilor si se sprijina si se blocheaza în broasca cu pene.

Manevrarea garniturii de prajini de foraj pentru introducerea / scoaterea unui pas se face cu un troliu manual cu sistem de manevra cu cablu tip macara-geamblac (palan mobil), cu multiplicare de forta, sau cu un mecanism de actionare cu lant si cu cilindru hidraulic, cu multiplicare de cursa Pentru realizarea forajului hidraulic, în garnitura de prajini (tip teava) se injecteaza prin intermediul unui cap de spalare fluid de foraj, de la grupul motopompa de foraj.
Fluidul de foraj circula prin interiorul prajinilor si prin duzele sapei de foraj spala sub presiune talpa sondei, îndepartând sfarâmaturile de roca si detritusul, care se evacueaza apoi prin spatiul inelar dintre prajini si putul forat, pâna la suprafata. Acesta este procedeul de foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj. Daca nu ar exista spalarea continua a talpii sondei si îndepartarea sfarâmaturilor si detritusului cu fluidul de foraj, sapa s-ar bloca imediat , nu ar înainta nici un pas de prajina.
Fluidul de foraj se recupereaza printr-un sant într-o groapa de decantare, care comunica printr-un sant cu meandre (pentru decantare) cu alta groapa de alimentare, de unde este din nou recirculat de catre grupul motopompa de foraj si procesul se repeta. Este de o mare importanta existenta unei circulatii continue de fluid de foraj, fara de care sapa nu ar avansa si s-ar bloca; de asemenea evitarea prabusirii putului, înainte de tubaj se face prin presiunea hidraulica a fluidului de foraj asupra peretilor putului.

La aparitia pierderii de circulatie, forajul se opreste, se ridica sapa cu un pas de prajina si se adauga aditiv de foraj pentru restabilirea circulatiei. Tubajul se face dupa terminarea completa a forajului pe toata adâncimea putului si la diametrul final al putului. Pentru evitarea pierderii de circulatie în straturi poroase si a colapsului (prabusirea putului), pentru decantarea în batal a detritusului, în fluidul de foraj se adauga aditiv de foraj (bentonita+CMC+soda calcinata). Fluidul de foraj se prepara în batal cu o zi înainte de începerea forajului, pentru hidratarea si omogenizarea perfecta a amestecului.


Piloni de sustinere

Executam foraje puturi de medie si mare adancime si piloni de consolidare la cele mai avantajoase preturi. De asemeni executam: fantani traditionale , puturi de mare adancime, puturi absorbante, piloni de consolidare verticali sau orizontali la adancimea dorita si diametrul dorit, puturi de mare adancime pe diametre diferite.


Denisipari

Societatea noastra executa lucrari forari puturi si denisipari. Lucrari deosebite care aduc apa la suprafata pentru dumneavoastra.Lucrarile de forari puturi, cer specialisti si utilaje. Noi dispunem de acesti oameni cu maini de aur si utilaje cu gabarit redus. Forajele sunt echipate (tubate) cu tuburi PVC ecologice infiletate, avand diametrul de la 110 mm la 160 mm, pe care se monteaza decantor si filtre.

Prevenirea prabusirii putului in timpul forajului se face prin presiunea hidraulica a fluidului de foraj si prin lipirea peretilor putului cu aditivii din fluidul de foraj. Dupa tubaj se face denisipare si punere in productie. Instalatia functioneaza dupa principiul forajului rotativ hidraulic clasic, cu circulatie directa de fluid de foraj. Forarea se realizeaza in conditii ecologice, fara distrugerea mediului, obtinandu-se o sursa de apa filtrata natural.


Denisiparea puturilor

In general, in timpul exploatarii unui foraj este absolut normal ca la pornirea pompei sa intre o cantitate mica de nisip in put. . Nisipul se decanteaza pe fundul putului. Pe masura ce cantitatea de nisip creste, acesta astupa filtrele prin care intra apa, scazand treptat debitul de apa si datorita acestui lucru filtrele sunt fortate sa dea mai multa apa si rezulta curgerea turbulenta siapa cu infiltratii. In acest caz se executa denisiparea.

Denisiparea reprezinta eliminarea prin pompare cu pompa mamuth in sistem aer-lift a nisipului care a intrat si revenirea la curgerea lina a apei in putul afectat. Denisiparea este o operatiune normala de intretinere a putului. Perioada la care se face depinzand de marimea fantelor care alcatuiesc filtrele screen si de exploatarea putului.


Foraj orizontal

Noua tehnologie de foraj orizontal dirijat reprezinta un sistem de foraj rotativ, hidramatic, dirijat si axat pe trei principii tehnologice de baza: .
• Utilizarea unei scule de sapare avand forma unui sfredel cu dalta in lance;
• Avansarea pe orizontala in sistem rotativ si prin dislocarea terenului;

Aceasta metoda este folosita pentru instalari subterane de conducte fara a mai deschide santuri. O racheta pneumatica actionata de aerul comprimat creaza o gaura in sol in care sint introduse conductele din PE, PVC si otel avind diametrul nominal pina la DN 200, precum si orice fel de cablu pe lungimi de pina la 40 m (depinzind de natura solului). Acest fapt permite subtraversarea drumurilor fara a mai intrerupe traficul rutier. Solul care trebuie strapuns trebuie sa fie suficient de compactabil. Este necesar un put de lansare. Cu ajutorul unui teodolit se aliniaza foreza vertical si orizontal. Propulsia este asigurata de pistonul actionat de aerul comprimat furnizat de un motocompresor.


Avantajele metodei:
• distrugeri minime ale drumurilor, gradinilor, curtilor, etc si costuri de refacere minime
• productivitate marita
• nu sunt necesare snecuri sau alte metode costisitoare de subtraversat
• pamintul este practic inghitit de teava, astfel neexistind pericolul inundarii in cazul subtraversarilor de riuri
• lucrari de excavatii minime
• mod de operare foarte simplu
• domenii variate de aplicatii

Utilaje puturi

Dispunem de echipamentele necesare pentru a putea realiza puturi pentru apa de mare adancime. . Folosind tehnologie de ultima generatie, compania poate oferii debitul de apa asteptat din puturile forate pentru orice tip de utilizatori precum si calitatea apei.

Foram cu un diametru mare de 300mm-700mm, spatiul inelar care se formeaza ajuta la claritatea si calitatea apei deoarece functioneaza ca si un filtru. Adancimea la care instalatiile noastre de foraj pot sa ajunga este de 500m. Majoritatea puturilor forate au o adancime de 150-200m.

Datorita utilizarii tehnologiei de varf in domeniul forajelor, compania noastra poate executa lucrari complexe de foraje puturi pentru apa, foraje de mare adancime, forari adanci, denisipari, intretineri puturi, foraje forari de mare adancime, forari puturi.

Detinem o vasta experienta in domeniul forajelor, foraje de puturi pentru apa, forari forari de mare adancime foraje puturi, forari de mare adancime, forari pentru apa din subteran.


Deznisiparea

Dupa terminarea decolmatarii urmeaza a doua faza de punere în productie a unui put forat pentru apa si anume Deznisiparea .Prin deznisipare se întelege pomparea în care particulele mici de nisip sunt extrase si eliminate din stratul de apa, iar particulele mai mari ramân în jurul filtrului, formând un filtru natural. La pomparile urmatoare, de testare, de exploatare sau experimentale, filtrul natural protejeaza filtrul introdus în put, împotriva înfundarii.

Pomparea în timpul deznisiparii se face intens, debitul de apa extras din put fiind mai mare decât debitul maxim viitor, de exploatare sau pompare experimentala, cu aproximativ 25%. Durata necesara de pompare depinde de structura stratului acvifer.

Datorita utilizarii tehnologiei de varf in domeniul forajelor, compania noastra poate executa lucrari complexe de foraje puturi pentru apa, foraje de mare adancime, forari adanci, denisipari, intretineri puturi, foraje forari de mare adancime, forari puturi.

În lipsa unui strat impermeabil deasupra stratului acvifer, sau în cazul unui învelis slab, o extragere prea mare a particulelor de roca poate provoca deplasarea rocilor de-a lungul putului, facând inactiva o parte din suprafata filtrului.


Colmatarea Puturilor

Colmatarea se caracterizeaza prin micsorarea permeabilitatii stratului acvifer din jurul putului ca urmare a operatiilor de foraj, când calitatea fluidului de foraj si diferenta de presiune dintre acesta si strat permit intrarea fluidului în stratul acvifer.


Pregatirea si efectuarea operatiei de tubare

Generalitati Tubarea este operatia de consolidare a putului forat prin introducerea unei coloane formata din burlane îmbinate intre ele.Coloana de tubaj care se introduce în putul forat este alcatuita din : burlane, filtre, siul coloanei, inelul de retinere si centrori. Operatia de tubare are o deosebita importanta pentru terminarea putului forat în bune conditii. În scopul asigurarii unei reusite depline, înaintea începerii tubarii se efectueaza o serie de operatii de pregatire a burlanelor, a instalatiilor si a sculelor care au ca rezultat evitarea unor complicatii pe parcurs, cât si introducerea coloanei pâna la talpa fara dificultati Forajele pot fi tubate fie cu burlane din otel aliat, fie cu plastic (PVC).

În ultima perioada s-a generalizat utilizarea burlanelor PVC speciale pentru puturi de apa, de culoare albastra, cu mufa, filet TPN4 si garnitura. Sunt utilizate pentru tubaj burlane PVC cu dimensiunile 125×5,4mm ; 140×5,4mm ; 160×5,4mm Aceste burlane PVC se remarca printr-o grosime mare a peretilor (5,4mm) si printr-o îmbinare sigura cu filet, elemente cerute de urmatoarele solicitari în exploatare: 1. În burlane este introdus aer comprimat la presiune 8…10bar, în timpul operatiei de deznisipare.

Daca peretii ar fi mai subtiri sau daca nu ar fi o îmbinare sigura cu filet, coloana s-ar sparge sau s-ar desprinde din îmbinare în timpul deznisiparii; 2. În timpul exploatarii, coloana de burlane este supusa presiunii orizontale a solului; daca peretii ar fi mai subtiri sau daca nu ar fi o îmbinare sigura cu filet s-ar produce spargerea coloanei de burlane sau smulgerea burlanelor din îmbinare datorita presiunii deviationale orizontale a solului Detalii referitoare la operatia de tubare se gasesc în Anexa 3 La un foraj hidrogeologic, filtrul este cel mai important element al coloanei filtrante, deoarece influenteaza în mare masura cantitatea si calitatea apei, precum si buna functionare în exploatare.

Functia principala pe care o îndeplineste un filtru este aceea de a sustine peretii portiunii deschise a stratului acvifer si de a lasa sa treaca apa din strat in put fara pierderi mari de presiune. În prezent, filtrele cele mai utilizate sunt cele confectionate din burlane metalice sau din PVC. S-a generalizat, datorita avantajelor pret/calitate utilizarea filtrelor PVC SCREEN cu fante cu grosimea g=0,3…0,5mm, confectionate de din propriile burlane PVC albastre de tubaj.

Deosebim doua tipuri de sisteme de filtrare:
– simple folosite atunci când roca în care este forat putul este mai stabila ;
– cu pietris margaritar cu granulatia g=3..5mm în spatiul inelar dintre tub putul forat, grosimea stratului filtrant, minim 50…100mm pe raza (se folosesc în cazul cercetarii sau exploatarii unui orizont acvifer cu nisipuri fine);

Aceste filtre se realizeaza la suprafata sau în put. La filtrele ce se executa la suprafata, procedeul de executie consta în introducerea pietrisului margaritar între doua filtre simple, metalice, concentrice.


Vrei mai multe informatii? Contacteaza-ne!

Smart Way Of Getting Best Place To Buy College Essays best site Sophisticated Way To Get How To Buy A Good College Term Paper Online

essay writing serviceassignment help

Bright Method Of Getting Buy Custom Essay More Info https://www.carthrottle.com/post/56rddkl/ Wise Method Of Getting Buying Essays Online Plagiarism
order essay write my essay online university essay writing